بازاریابی محتوا چیست

فعالان عرصه‌ی بازاریابی اینترنتی، جمله‌ی معروفی در بین خودشان دارند که می‌گوید: «محتوا پادشاه است.» اگرچه بحث‌های زیادی در این رابطه وجود دارد ولی نکته‌ی اصلی اینجا است که در میان تمام زمینه‌های بازاریابی مانند رسانه‌های اجتماعی و سئو، محتوا کمی متفاوت است، زیرا همه‌ی این جنبه‌ها در واقع به خاطر عرضه‌ی بهتر محتوا به وجود آمده‌اند. بدون محتوا، سئوکاران چیزی برای بهینه سازی موتورهای جستجو نخواهند داشت. داده‌های اضافی که آن‌ها به پست‌ها اضافه می‌کنند، تلاشی برای کمک به ربات‌هایی مانند گوگل و فیسبوک برای یافتن دقیق محتوای مورد نیاز است. هر پیوند به بخشی از محتوا اشاره دارد و کلمات کلیدی که افراد در موتورهای جستجو تایپ می‌کنند، تلاشی برای یافتن محتوای دقیق مورد نظر است.

با تخصصی شدن صنعت بازاریابی دیجیتال، نیاز به بازاریاب‌های ماهر محتوایی به شدت در حال افزایش است. پیش بینی می‌شود درصد بالایی از مشاغل مرتبط به حوزه‌ی تبلیغات و مدیریت بازاریابی متکی به صنعت چاپ، کاهش یافته و در واقع فضایی ایجاد ‌شود تا کسانی که در بازاریابی چاپی مهارت دارند به عرصه‌ی دیجیتال منتقل شوند و نقشی در بازاریابی محتوایی به عهده گیرند. مطالعه‌ی این مقاله به شما کمک می‌کند تا اطلاعات لازم را جهت آشنایی کامل با بازاریابی محتوایی به دست آورید.

بازاریابی محتوایی چیست؟

بازاریابی محتوایی به معنای استفاده از محتوا برای کمک به تحقق یک هدف بازاریابی برای شرکت شما است. این هدف می‌تواند شامل جذب مشتری بالقوه، حفظ مشتریان موجود، آگاهی بخشی بیشتر به افراد درباره‌ی برند یا محصولات شما یا هر چیز دیگری باشد. بازاریابی محتوایی جایگاه ویژه‌ای در زمینه‌ی بازاریابی دیجیتال دارد و روشی است برای اینکه مشاغل مختلف جدا از فروش محصولات یا خدمات خود، با مخاطبانشان ارتباط برقرار می‌کنند.

محتوا نقطه‌ی مرکزی کاری است که ما به عنوان بازاریاب انجام می‌دهیم. ما با مخاطبان، مشتریان و خوانندگان خود صحبت می‌کنیم و آنچه به آن‌ها می‌گوییم، صرف نظر از شکل آن، محتوای ما محسوب می‌شود. چندین رسانه وجود دارد که از طریق آن‌ها این ارتباطات ایجاد می‌شود مانند پست‌های وبلاگ، پست‌های رسانه‌های اجتماعی، ایمیل‌ها، ویدیو و غیره.

بازاریابی از طریق تولید محتوا هنری است که نیاز به توانایی طراحی محتوای خلاقانه و جالب دارد تا بتواند به صورت هدفمند با مخاطب ارتباط برقرار کند. این محتوا می‌تواند شامل مطالب آموزشی باشد که به مخاطب کمک می‌کند، یا پاسخ به سوالی باشد که ضمن حل یک مشکل برای خواندن، تماشا یا گوش دادن، سرگرم کننده است. وقتی به عنوان متخصصی در یک زمینه به شهرت برسید، این امر اعتماد و وفاداری مشتری را برای شما به همراه خواهد داشت. یک بازاریاب محتوایی باید هم قصه‌گو باشد و هم تحلیلگر داده که هدف نهایی‌اش این است که به عنوان بخشی از استراتژی کلی بازاریابی دیجیتالی شرکت، مخاطبان هدف را شناسایی و با آن‌ها تعامل برقرار کند.

مزایای بازاریابی محتوا

مزایای بازاریابی محتوایی برای کسب و کارها

دلایل زیادی برای استفاده از بازاریابی محتوایی در یک کسب و کار وجود دارد که شامل موارد زیر است: 

  • بازاریابی محتوایی باعث می‌شود برند شما بهتر دیده شود. مثلاً وقتی که افراد محتوای شما را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند، در یک مقاله محتوای شما را به عنوان منبع ذکر می‌کنند، یا پست وبلاگ شما را در یک موتور جستجو مشاهده می‌کنند. 
  • شروع بازاریابی از طریق محتوا با بودجه‌ی کمی امکان پذیر است، به خصوص در صورتی که بتوانید محتوا را خودتان تولید کنید. بسته به نوع محتوایی که می‌خواهید تولید کنید و اگر نیاز به کمک خارجی داشته باشید، هزینه‌ها ممکن است افزایش یابد. 
  • بازاریابی محتوا می‌تواند به تلاش شما در زمینه‌ی برندسازی کمک کند. به عنوان مثال، تهیه‌ی گزارش‌های تحلیلی از روند صنعتی که در آن فعالیت دارید به شما کمک می‌کند تا خود را به عنوان یک مقام برجسته در گروه صنعتی خود نشان دهید. 
  • برندها می‌توانند از بازاریابی محتوایی برای کمک به مشتری در تصمیم گیری برای خرید محصول خود استفاده کنند. به این صورت که برندها، محتواهایی تولید می‌کنند که به روش پیشنهادی برند برای بررسی معیارهای مختلف محصولات و داشتن بهترین انتخاب از میان محصولات متفاوت می‌پردازد.
تولید محتوا

بازاریابی محتوایی از طریق تولید محتوای متنی

ابتدا لازم است چشم اندازی برای وبلاگ‌ها، ایمیل‌ها و پست‌های رسانه‌های اجتماعی خود ایجاد نمایید. همچنین لازم است به عنوان یک بازاریاب محتوایی، با تیمی از نویسندگان یا فریلنسرها کار کنید. برای ایجاد محتوای نوشتاری با کیفیت، مهارت‌های نوشتاری بسیار بالایی لازم است. با درک نیاز مخاطبان هدف خود می‌توانید آن‌ها را به خرید از برند خود ترغیب نمایید. برای این منظور فرآیند زیر را دنبال کنید: 

  • در مورد روند کاری مرتبط با رشته‌ی فعالیت خود تحقیق کنید.
  • از کلمات کلیدی در محتواهای خود استفاده و اثربخشی آن‌ها را ارزیابی نمایید.
  • سعی کنید مخاطبانتان را بهتر بشناسید و نیازهای آن‌ها را دریابید.
  • با پست‌های جذاب در وبلاگ، ایمیل‌ و رسانه‌های اجتماعی، مخاطبان هدف خود را گسترش دهید.
  • با استفاده از ابزارهایی مانند quora.com یا روش‌های دیگر، پیگیری کنید که مخاطبانتان چه سوالاتی از شما دارند و برای پاسخ به آن پرسش‌ها، محتواهایی تولید کنید. 
  • وب سایت خود را به‌روز نگه دارید.

بازاریابی محتوایی از طریق تولید محتوای ویدیوئی

استفاده از ابزارهایی مانند YouTube و Vimeo به عنوان راهی برای ارتقای سطح آگاهی از برند، به طور فزاینده‌ای به بخشی جدایی ناپذیر از یک استراتژی خوب بازاریابی محتوایی تبدیل شده است. روش‌های مختلفی وجود دارد که می‌توانید ویدیو را به استراتژی بازاریابی خود اضافه کنید. برای این منظور لازم است در ابتدا برای محتواهای ویدیویی خود چشم اندازی ایجاد کنید، سپس می‌توانید محتواهای ویدیویی مرتبط با نام تجاری خود ایجاد کنید و آن را در چندین بستر رسانه‌ای توزیع نمایید یا برای این کار با فریلنسرها مشورت کنید.

بازاریابی محتوایی از طریق مدیریت شبکه‌های اجتماعی

از طریق شبکه‌‌های اجتماعی مانند Facebook، Instagram، Twitter، Pinterest، LinkedIn و غیره می‌توانید محتواهایی را ایجاد، مدیریت و ردیابی کنید. تحقیق کنید که مخاطبان هدف شما بیشتر از کدام بسترهای رسانه‌ای استفاده می‌کنند و بر اساس اینکه بیشتر چه زمانی از آن‌ها استفاده می‌کنند، پست بگذارید.‌ با مخاطبان خود تعامل برقرار کنید، به سوالات آن‌ها پاسخ بگویید و به نظراتشان واکنش نشان دهید. تصویری از شخصیت خود ایجاد نمایید که نماینده‌ی ارزش‌های تجاری شرکتتان باشد. همواره سعی کنید دنبال کنندگان خود را افزایش دهید و در جهت افزایش آگاهی عمومی از برند خود گام بردارید.

نتیجه گیری و جمع بندی

از آنجا که تولید محتوا بخش اساسی بازاریابی دیجیتالی است و با توجه به مزایای ذکر شده در رابطه با به کارگیری بازاریابی محتوایی، ضروری است که روش‌های مختلف بازاریابی محتوایی همچون تولید محتوای متنی، تولید محتوای ویدیویی و مدیریت شبکه‌های اجتماعی را به کار ببندید و در هر مرحله، نتایج به دست آمده را تحلیل کنید تا دریابید که کدام شیوه‌ها در مورد زمینه‌ی کسب و کار شما بهتر جواب می‌دهد. بهتر است تقویمی داشته باشید که طبق برنامه ریزی صورت گرفته در آن، محتواهای خود را منتشر نمایید، در این صورت مخاطبان شما می‌دانند که در چه زمانی باید منتظر محتوای بعدی شما باشند و کارهای خودتان نیز در راستای تولید محتوا سازمان یافته‌ می‌شود. هدف خود را بر ایجاد محتوای ارزشمند قرار دهید، پیوسته بازخورد مخاطبان خود را مورد بررسی قرار دهید و جهت گیری خود را با نیازهای مخاطب هماهنگ نمایید تا با جذب مشتریان وفادار بیشتر، کسب و کارتان رونق بیشتری پیدا کند.

نظرات (1)

  1. الینا
    23 دی 1399 پاسخ

    مقاله خوبی بود . بابت انتشار این مطلب تشکر می کنم . موفق باشید.

هر سوال یا نظری دارید اینجا برای ما بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.