برند چیست؟
برند یک نام، اصطلاح، نماد یا هر ویژگی متمایز دیگر است که نشان دهندهی منحصر به فرد بودن هر سازمان نسبت به دیگری است. برند تصور و برداشتی است که هر فرد نسبت به محصولات، خدمات یا فعالیتهای یک شرکت دارد. تنها ویژگیهای فیزیکی و ظاهری نیست که برند را می سازد؛ بلکه احساسی است که مشتریان نسبت به یک شرکت و محصولات و خدمات آن دارند. به طور کلی، محصولات و خدمات طول عمر محدودی دارند اما اگر برندها به خوبی مدیریت شوند، عمری ابدی خواهند داشت.
برندسازی چیست؟
برندسازی، به پروسه ایجاد آگاهی و ارتقاء محصولات و خدمات از طریق تبلیغات مستقیم یا اسپانسرینگ گفته میشود. روشهای برندسازی، برند را به مشتریان نزدیک کرده و برای آنها ارزش ایجاد می کند. از آنجا که برندسازی، هویت بصری یک کسب و کار است، به همین دلیل برای کسب و کارها اهمیت دارد. اگر برندسازی به درستی انجام شود، علاوه بر اینکه باعث شهرت برندتان میشود می تواند موجب آگاهی مشتریان از کسب و کارتان نیز گردد.
برند برای شرکت حکم شهرت را برای فرد دارد. شهرت با تلاش برای انجام درست کارهای سخت به دست میآید.
جف بزوس
5 روش موثر در برندسازی
گاهی اوقات می دانیم که لازم است چه کار کنیم اما دید واضحی از نحوه انجام آن نداریم. در این حالت ما بایستی به دنبال روش هایی برویم که ما را به هدفمان می رسانند. امروزه شرکتها به اهمیت برندسازی در موفقیت پی بردهاند؛ روشهای برندسازی کمک می کنند تا یک برند در یک بازار اشباع شده، رشد و بالندگی پیدا کند. همچنین برندسازی موثر، مشتریان را قادر می سازد تا شرکتها و محصولات مطلوب خود را به راحتی شناسایی کنند. برندینگ باعث ایجاد وفاداری در مشتریان شده و می تواند وسیلهای عالی برای دستیابی موثر به مخاطبان هدف و موقعیت یابی یک شرکت نسبت به رقبا باشد. قبل از پرداختن به روشهای برندسازی بیایید اول نگاهی به برند و برندسازی داشته باشیم.
1. پایههای برندتان را محکم بسازید
اولین گام برای برندسازی این است که مطمئن شوید پایههای برندتان محکم و قوی است. مثل هر ساختار دیگری، داشتن یک زیربنای محکم، آغاز موفقیت است. اگر این چنین نباشد بعدها مقابله با مشکلات و موانع و تغییرات ناگهانی بازار غیرممکن میشود و برای این منظور بایستی از ابزارهای مناسب استفاده نمایید. زمان لازم را برای این کار اختصاص دهید. زمانی که در حال ایجاد ایده برند هستید هدفتان این است که هر چه سریعتر آن را به بازار معرفی کنید، اما بابد بدانید که ساختن پایههای برندتان باید به درستی گذاشته شود؛ بنابراین برای ساخت آن زمان بگذارید. برای اطمینان از درست بودن همه کارها لازم است به نکاتی توجه کنید که عبارتند از:
- آیا لوگوی برندتان به یاد ماندنی و منحصر به فرد است؟
- آیا وب سایتی قوی و پاسخگو دارید؟
- مشتریانتان چه انتظاراتی دارند؟
- در چه زمینه هایی از رقبایتان بهتر هستید؟
- هدف و فلسفه برندتان را میدانید؟
2. اعتماد مشتریانتان را کسب کنید
رابطه بین برند و مشتریان بر پایهی اعتماد ساخته میشود. امروزه مردم به راحتی به کسب و کارها اعتماد پیدا نمیکنند و به حضور اجتماعی و تعداد مراجعین شما توجه دارند. همچنین اعتماد، اتفاقی به وجود نمی آید و شما باید در درک شخصیت خریداران و عمل به قول های خود پایدار باشید. برای اینکه بیشترین بهره را از برندسازی ببرید می توانید کارهایی را انجام دهید؛ از جمله:
- پیگیر و ثابت قدم باشید. به طور مرتب در وب سایت و رسانههای اجتماعی خود پست بگذارید.
- بر ارزش زندگی مشتریان خود اضافه کنید؛ برای مثال ویدئوهای آموزشی برای آنها بسازید.
- یادتان باشد که عمل از شعار و حرف موثرتر است. عملا به مشتریانتان نشان دهید که بهترین هستید.
- با ارسال بیش از حد ایمیل و پیام، مزاحم آنها نشوید.
- صادق و شفاف باشید. شفاف بودن به معنی شناخت نقاط ضعف و قوت و آشکار کردن آنها است.
3. برای برندتان صدا ایجاد کنید
برای برندسازی فقط محصول و خدمات کافی نیست بلکه برندتان باید لحن و صدا داشته باشد. برای مثال اپل به سادگی و زیبایی طراحی شهرت دارد. صدای برند نشانگر شخصیت برندتان است و مستقیما بر روی برداشتی که مخاطبین تان از شما می کنند، تاثیر دارد. آگاهی بخشی زمانی موفقیت آمیز است که بتوانید بدون اینکه افراد ببینند چه کسی مطلبی را پست کرده است، شما را بشناسند و تشخیص دهند. صدای برند شما باید از صدای برند رقبایتان متفاوت باشد.
4. آگاهی بخشی؛ آیا مردم چیزی در موردتان می دانند؟
امروزه آگاهی و شناخت برند برای رشد کسب و کارها، الزامی است. هر چه مخاطبین هدفتان شما را بیشتر ببینند، احتمال اینکه از شما خرید کنند بیشتر میشود. بعضی از صاحبان کسب و کارها و سازمانها فکر می کنند همه میدانند که آنها که هستند و چه می کنند؛ این در حالی است که احتمالا اینطور نیست! درست است مشتریان و مراجعین اصلی تان این را می دانند اما اطرافیانتان چیز زیادی در موردتان نمی دانند. رسانههای اجتماعی می توانند درها را به رویتان باز کنند. لینکدین، فیسبوک، توئیتر و بسیاری دیگر از رسانه اجتماعی، بسیار موثر هستند. همچنین وب سایتهای زیادی وجود دارند که به طور رایگان به شما کمک می کنند محصولات و خدماتتان را تبلیغ کنید. 33% از مشتریان برای پیدا کردن محصولات، خدمات و برندهای جدید، از رسانههای اجتماعی استفاده می کنند. با این حال ضروری است که به طور مرتب در رسانههای اجتماعی پست ارسال کنید.
5. مخاطبین مورد هدفتان را شناسایی نمایید
یکی از مهمترین مسائل در برندسازی، شناسایی مخاطبینی است که باید روی آنها متمرکز باشید. شما نمی توانید به کار همه افراد بیایید، درست است؟ شناسایی مخاطبین مورد هدف، اقدامی است بسیار تاثیرگذار و در تمامی مراحل و پروسههای برندسازی سودمند است. شما به دنبال افرادی هستید که محتوایتان را مصرف کنند و روی تبلیغاتتان کلیک کنند؛ در نتیجه شناخت مخاطبین ایده آل، از استراتژیهای برندسازی شما حمایت می کند و گامی ارزشمند است. در هنگام برندسازی به خاطر داشته باشید که دقیقا می خواهید نظر چه افرادی را جذب نمایید و برحسب همین امر نیازهای آنها را رفع کنید. سبک زندگی و جزئیات رفتاری مشتریانتان را مدنظر بگیرید. همچنین به سن، جنسیت، میزان تحصیلات افراد نیز دقت داشته باشید. برای این منظور بایستی به نکاتی توجه نمایید؛ از جمله:
- موقعیت مکانی مخاطبین تان کجاست؟
- آنها در موردتان چه برداشتی دارند؟
- دوست دارید چه برداشتی از برندتان داشته باشند؟
- چگونه می خواهید نظر آنها را نسبت به محصولات و خدمات خود جلب کنید؟
- کدام یک از رقبای شما به دنبال کسب وفاداری آنها هستند؟
نتیجه گیری و جمع بندی
برندسازی اهمیت چشمگیری در موفقیت کسب و کارها دارد. برندسازی مزایای بسیاری برای بازارها به همراه دارد. از جمله می توان به افزایش بازدهی مالی، بیشتر شدن میزان وفاداری مشتریان و بهتر شدن ادراک آنها از شما، بهبود عملکرد کارفرمایان، بهبود ارتباط میان صاحبان کسب و کار و مشتریان و کمتر شدن میزان خطرات رقبا برای شما اشاره کرد. اجازه ندهید کم بودن میزان بودجه، شما را از پا درآورد. همه گزینههای برندسازی را بررسی کنید. همچنین این بهترین زمان برای محک مهارت هایتان و جمع کردن مخاطبین مناسب است. همهی کسب و کارها برای سرپا ایستادن، باید مبارزه کنند. به تبلیغ محصولات و خدماتتان ادامه دهید؛ حالا وقت آن است که در مورد روشهای برندسازی تان تحقیق کنید.