وقتی نوبت به طراحی سایت میرسد بدون شک اولین و بهترین تکنولوژیای که پیشنهاد میشود وردپرس است؛ که تقریبا در 75 میلیون سایت در فضای وب استفاده میشود. آخرین آمار ارائه شده در سایت hosting tribunal نشان میدهد که 35 درصد از کل سایتهای دنیا وردپرسی هستند. در این مقاله قرار است دلایل محبوبیت آن را بررسی کنیم.
وردپرس چیست؟
وردپرس محبوبترین سیستم مدیرت محتوای متن باز است که به توسعهدهندگان وب کمک میکند بدون درگیری با کدهای پیچیده و فریم ورکهای مختلف وب سایت خود را راهاندازی کنند. در حقیقت سیستم مدیریت محتوا بستری است که مدیریت و کنترل ویژگیهای مختلف وب سایت شما را تسهیل میکند. وردپرس در ابتدا یک پلتفرم وبلاگ نویسی بود اما اکنون به یک پلتفرم ایجاد وب سایت حرفهای با امکانات بی پایان و حداقل محدودیت تبدیل شدهاست.
تاریخچه وردپرس
پیدایش وردپرس نیز مانند هر سیستم و نرمافزار دیگر با یک ایده اولیه برای حل یک مشکل همراه بود.
مت مولنوگ (Matt Mullenweg) در سال ۲۰۰۲ دانشجویی بود که از b2/cafelog برای امورات شخصی استفاده میکرد. متاسفانه سازنده اصلی b2 به دلیل مشکلات شخصی از بهروزرسانی آن منصرف شده بود.
در اول آوریل ۲۰۰۳ مت مولنوگ (Matt Mullenweg) به همراه مایک لیتل (Mike Little) با افزودن ویژگیهای جذاب و جالبتر شاخه جدیدی از b2 را ایجاد کردند. کریستین ترمولت (Christine Tremoulet) یکی از دوستان Matt Mullenweg نام وردپرس را پیشنهاد داد که مورد استقبال قرار گرفت و به نامی ماندگار برای این پلتفرم تبدیل شد.
پس از اعمال تغییرات بسیار، اولین نسخه وردپرس در تاریخ 27 مه 2003 منتشر شد.
چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟
1. رایگان و متن باز
یکی از بزرگترین مزایای وردپرس این است که این نرمافزار رایگان و متن باز است؛ اما برای میزبانی، شما باید هزینهای را پرداخت کنید. علاوه بر این، شما میتوانید از بسیاری از پلاگینها و تمهایی که به طور رایگان برای وردپرس وجود دارند، برای افزودن امکانات جدید و یا تغییر در نحوه عملکرد وب سایتتان استفاده کنید.
2. سادگی نصب و راهاندازی
با مراجعه به سایت وردپرس و دانلود فایل نصبی آن، به آسانی میتوانید مراحل نصب و طراحی سایت خود را دنبال کنید. ایجاد صفحات، پستها و افزودن بسیاری ویژگیهای دیگر نیز به راحتی امکانپذیر است. این مورد یکی از مهمترین دلایل برتری وردپرس بر سایر سیستمهای مدیریت محتوا است.
3. قابلیت توسعه
حتی اگر توسعهدهنده هم نباشید به لطف تمها و افزونههای وردپرس به راحتی میتوانید وب سایت خود را تغییر دهید. تمها، قالب وب سایت شما را تغییر میدهند و پلاگینها عملکرد جدیدی به وب سایت شما اضافه میکنند.
4. انعطاف پذیری
وردپرس قابلیت ساخت و پشتیبانی از انواع سایتها را دارد؛ از بلاگهای شخصی گرفته تا فروشگاههای آنلاین. وردپرس از این جهت انعطاف بالایی دارد که شما متناسب با ماژولی که میخواهید، تنها با چند کلیک پلاگین مورد نظر را نصب میکنید و از آن استفاده میکنید. همچنین از ابزارهای پیشرفته و گوناگونی برخوردار است که شما میتوانید با استفاده از آنها وبسایت خود را شخصیسازی کنید.
5. جامعه پشتیبانی بزرگ و فعال
هرگاه در استفاده از وردپرس یا قالبها و افزونههای آن به مشکل برخورد کردید، میتوانید کتابهای الکترونیکی، وبلاگها، آموزشهای آنلاین و انجمنهای پرسش و پاسخ زیادی را بیابید که به شما در حل مشکلتان کمک کنند. با توجه به محبوبیت وردپرس و گستره کاربران بالا، انجمن موجود در وردپرس در بین سیستمهای مدیریت محتوا از همه قویتر است.
6. مدیریت و بهروزرسانی آسان
از ویژگیهای خوب وردپرس این است که به راحتی میتوانید فایلهای پروژه خود را مدیریت کنید و با یک کلیک نسخه وردپرس سایت خود را بهروزرسانی کنید؛ بدون شک باید مراقب سازگاری نسخه وردپرس خود با تم سایت و پلاگینها نیز باشید.
7. بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو (سئو)
رعایت تکنیکها و اصول سئو در سایتهای وردپرسی بسیار آسان است. وب سایتهایی که با وردپرس ساخته شدهاند دارای کدهای ساده و ثابتی هستند که آنها را برای الگوریتمهای گوگل ایدهآل میکند، همچنین شما با استفاده از پلاگینهای قدرتمندی مثل yoast seo به آسانی میتوانید هر صفحهای را که میخواهید در موتور جستجو رتبه بالایی داشته باشد، بهینهسازی کنید.
8. کنترل کامل بر روی وب سایت
اگر در گوگل درباره نرمافزارهای ساخت وب سایت جستجو کنید، نام وردپرس را در کنار دیگر CMSهای آماده مثل: جوملا،wix ، squarespace و … خواهید دید؛ که همگی آنها برای ساخت وب سایت، مناسب هستند اما مثل squarespace یا wix که متن باز نیستند، کنترل شما را بر روی برخی از ویژگیها محدود میکنند؛ که شما برای استفاده از ویژگیهای محدود شده احتمالاً باید از نسخههای premium، بهره ببرید که در ازای پرداخت مبلغی، امکاناتی را در اختیار شما قرار میدهد.
9. طراحی وب سایتهای واکنشگرا
با بالا رفتن نرخ بازدید وب سایتها از طریق تلفنهای همراه، طراحی سایتهای واکنشگرا دیگر یک مزیت نیست بلکه یک ضرورت است. هنگامی که سایت خود را با وردپرس راهاندازی میکنید، بهینهسازی نمایش آن در دستگاههای مختلف آسانتر است.
10. صرفه جویی در زمان
شما با وردپرس دیگر نگران کدنویسیهای پیچیده و زمانبر نخواهید بود کافیست روی تولید محتوای متنی و گرافیکی سایت خود تمرکز کنید و در مدت زمان کوتاه وب سایتی کاربردی طراحی کنید.
11. وجود قالبهای متعدد
قالب وردپرس ابزاری برای تغییر طرح و پوستهی وب سایت شماست. تمها، ظاهر سایت شما، تایپوگرافی، رنگ و سایر عناصر طراحی را سفارشی سازی میکنند. وجود تم یا قالبهای مختلف چه رایگان و چه پولی به شما این امکان را خواهد داد که با توجه به نوع کسب و کارتان و ماژولهای مورد نیاز، طرحهای مختلفی برای انتخاب داشته باشید.
12. وجود پلاگینهای مختلف
پلاگین ها شامل گروهی از توابع هستند که می توانند به وب سایت وردپرسی شما اضافه شوند. آنها می توانند قابلیت ها را گسترش دهند یا ویژگی های جدیدی به وب سایت شما اضافه کنند. جامعه قوی از توسعه دهندگان وردپرسی وجود دارد که پیوسته در حال توسعه پلاگینها هستند و در حال حاضر بیش از 55000 افزونه وجود دارد که می توانید به صورت رایگان به آنها دسترسی پیدا کنید.
بیشتر بخوانید: مهمترین افزونههایی که هر سایت وردپرسی باید داشته باشد
مهمترین سایتهایی که با وردپرس طراحی شدهاند
جمعبندی و نتیجهگیری
به لطف سیستم مدیریت محتوای وردپرس بسیاری از فرآیندهای طراحی، پشتیبانی و بروزرسانی سایتها آسان شدهاست. هر روز، بیش از 500 سایت جدید با استفاده از وردپرس راهاندازی میشوند و این تعداد روز به روز در حال افزایش است. وردپرس با چنین پایگاه گسترده کاربران، این اطمینان را به ما میدهد که توسعهدهندگان WordPress توسعه و بروزرسانی مداوم آن را متوقف نمیکنند. این بدان معناست که با انتخاب این CMS اطمینان حاصل خواهید کرد که همیشه به آپدیتهای جدید دسترسی خواهید داشت و این موجب بهینه شدن، افزایش امنیت و سرعت سایت شما خواهد شد. البته که در مواردی شاید بهتر باشد که CMS اختصاصی خود را طراحی کنید که در این مورد، ما در مقاله «طراحی سایت با وردپرس یا cms اختصاصی؟» بیشتر به آن پرداختهایم.
دنیای وب پتانسیل بسیار بالایی برای کسب درآمد و گسترش کسب و کارتان دارد پس همین حالا اقدام کنید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.