طراحی سایت

طراحی سایت با وردپرس یا cms اختصاصی؟

وردپرس یا cms اختصاصی

امروزه طراحی یک وب سایت حرفه‌ای برای هر سازمان یا کسب و کار ضروری است. شما باید وب سایت خود را برای ایجاد تمایز، طراحی کنید. سایت شما علاوه بر اینکه باید نسبت به رقبایتان ایده و ساختار متفاوتی داشته باشد، کارآیی و عملکرد مطلوب نیز شرط لازم است؛ تا کاربران را به ماندن در صفحه و تعامل با وب سایت شما تشویق کند و کسب و کارتان را سرپا نگه دارد. یک وب سایت خوب باعث می‌شود که از طریق فضای مجازی دیده شوید و مشتری‌های جدید پیدا کنید. دیده شدن شما در بستر اینترنت برابر با افزایش درآمد و توسعه کسب و کارتان است.

اما همیشه سوالی که وجود دارد این است که؛ برای طراحی هر نوع وب سایت اعم از وب­ سایت‌های شرکتی، فروشگاهی و … از سیستم مدیریت محتوای آماده مثل: وردپرس استفاده کنیم یا سیستم‌های مدیریت محتوای اختصاصی و زبان های برنامه نویسی تحت وب؟

بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که از سیستم‌های مدیریت محتوای آماده برای راه‌اندازی سایت خود استفاده کنند؛ در حالی که بعضی دیگر ترجیح می‌دهند با استفاده از زبان‌های تحت وب و از پایه سایت خود را ایجاد کنند. در واقع هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه‌ی این مقاله به آن‌ها می‌پردازیم.

cms اختصاصی یا وردپرس؟ کدامیک بهتر است؟

منظور از وب سایت‌های اختصاصی وب سایتی است که توسط یک تیم برنامه‌نویس یا یک شرکت، منحصراً برای یک سفارش‌دهنده خاص طراحی شده باشد. در طراحی اختصاصی وب سایت‌ها از زبان‌های برنامه‌نویسی و تکنولوژی‌های مختلفی مثل: php ،asp.NET، جاوا اسکریپت، فریم ورک لاراول و … برای طراحی سایت استفاده می‌شود. 

نمی‌شود صرفاً به این نتیجه رسید که طراحی اختصاصی با توجه به مزایایی که دارد، بهتر از وردپرس است؛ زیرا نتیجه‌گیری و انتخاب میان این دو بدون بررسی جوانب و شرایط، ممکن است یک دیدگاه کاملا متعصبانه باشد. عاقلانه‌ترین پیشنهاد برای شما چه در منسب مشتری و چه در منسب طراح سایت این است که از جهات مختلف پارامترهایی را بررسی کنید و بسته به آن ها بهترین گزینه برای راه اندازی وب سایت را برگزینید.

طراحی سایت اختصاصی

توقعاتی که از وب سایت خود دارید را کامل و دقیق فهرست کنید. اگر قابلیت‌های خاص و منحصر بفردی در وب سایت شما وجود دارد بهتر است از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی استفاده کنید.

مسلماً تعرفه طراحی سایت با وردپرس نسبت به طراحی وب سایت اختصاصی خیلی کمتر است. پس اگر نمیخواهید هزینه‌‍‌ی بالایی را متحمل شوید بهترین گزینه استفاده از وردپرس است.

طراحی و پیاده سازی یک وب سایت اینترنتی به صورت اختصاصی، ماه‌ها به طول می‌انجامد، اما قراردادن اطلاعات سایتتان در قالب سیستم مدیریت محتوای وردپرس، حدودا یک ماه طول خواهد کشید.

سایتی که طراحی می‌شود باید پاسخگوی نیازهای آینده شما نیز باشد و امکان ارتقا برای آن در نظر گرفته شده باشد. اگر قرار است امکانات خاص در آینده به سایت خود اضافه کنید بهتر است از CMS اختصاصی کمک بگیرید. اما این را هم در نظر بگیرید که بروزرسانی و بهینه‌سازی سایت در وردپرس آسان‌تر و سریع‌تر صورت میگیرید زیرا ممکن است تیم برنامه نویسی که سایت را برایتان طراحی کرده پس از مدتی وجود نداشته باشد. پس انتخاب شرکت معتبر و تیم حرفه‌ای بسیار مهم می‌باشد؛ همچنین مستندات و آموزش‌های زیادی در مورد استفاده از وب سایت‌های وردپرسی وجود دارد که باعث می‌شود، مدیران سایت‌ها بدون وابستگی به تیم پشتیبانی بتوانند مدیریت وب سایت های خود را در دست بگیرند.

در چه مواردی بهتر است از طراحی‌های اختصاصی استفاده شود؟

  • ارگان‌ها و سازمان‌های بزرگی که امکانات خاصی در نظر دارند.
  • افراد یا سازمان‌هایی که ایده‌های خاصی دارند (مثلا استارتاپ‌ها) و هنوز سیستمی مطابق با آن ایده‌ها طراحی نشده است.

در چه مواردی بهتر است از وردپرس استفاده شود؟

  • اگر قرار است طی مدت زمان کوتاهی در فضای وب حضور داشته باشید و نیاز به یک راه آسان و ارزان است، بهتر است از سیستم‌­های مدیریت محتوای منبع ­باز مثل وردپرس استفاده کنید.
  • اگر نمیخواهید درگیر فرآیند پیچیده‌ی پشتیبانی و بهینه سازی شوید استفاده از سیستم­ مدیریت محتوای وردپرس پیشنهاد می‌­شود.
  • زمانی که نیاز به حضور در فضای آنلاین را دارید اما فقط باید روی محتوا تمرکز کنید و نه فناوری استفاده شده در وب­ سایت.
طراحی سایت با وردپرس

نتیجه‌گیری و جمع‌بندی

با توجه به بررسی‌هایی که در این مقاله انجام دادیم به این نتیجه خواهیم رسید که استفاده از وردپرس نسبت به استفاده از CMSهای اختصاصی سرعت توسعه بالاتری داشته و اگر پروژه شما دارای امکانات و ویژگی های متداولی است که اغلب سایت‌ها آنها را دارند؛ بهتر است از یک سیستم آماده استفاده کنید. طراحی با CMS های اختصاصی توسط یک تیم حرفه‌ای انجام می‌گیرد و به طبع هزینه زمانی و مالی بیشتری نیز برایتان به دنبال خواهد داشت. در مقابل سایت‌های وردپرسی اغلب سرعت بارگذاری پایین‌تری دارند به این دلیل که کدهای غیرضروری که موجب سنگین‌شدن سایت می‌شوند، در آن وجود دارد.

از سوی دیگر محبوبیت وب سایت‌های وردپرسی و open source بودن آن، موجب هدف قرارگرفتن توسط هکرها شده‌است. لذا شرکت وردپرس دائما در حال رفع مشکلات، ارتقاء قابلیت‌ها و افزایش امنیت آن است. اینکه آیا وردپرس واقعا ایمن است یا خیر به دانش و تخصص شما در استفاده از وردپرس بستگی دارد.

در واقع هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند که شما می‌توانید با توجه به پارامترهای معرفی شده در این مقاله و مشورت با کارشناسان ما اقدام به طراحی سایت نمایید.

هر سوال یا نظری دارید اینجا برای ما بنویسید.

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.