روزانه بیش از 3.5 میلیارد جستجو در گوگل صورت میگیرد و اصلیترین مسئولیت یک موتور جستجو، ارائه نتایج مفید و مرتبط به کاربران خود است. در سالهای اخیر الگوریتمهای گوگل هوشمندتر شده و نحوه جستجوی افراد نیز تغییر پیدا کردهاست. یکی از بزرگترین چالشهای تولید محتوای سایت، برای بلاگرها و دیجیتال مارکترها این است که چگونه محتوایی بنویسند که هم برای کاربران جذاب و روان باشد و هم در بین نتایج گوگل جایگاه بالایی داشتهباشد. شما با خواندن این مقاله تکنیکهای بهینهسازی محتوا برای موتور جستجوی گوگل را یاد خواهید گرفت.
ارتباط بین سئو و تولید محتوا
احتمالاً در بحثهای سئو بارها شنیدهاید که میگویند: «محتوا پادشاه است.» اما واقعاً محتوا انقدر مهم و تاثیرگذار است؟ درست است که فاکتورهای زیادی برای کسب رتبه بالا در گوگل وجود دارد، اما بی شک تولید محتوای حرفهای تاثیری غیر قابل انکار دارد.
شما حتی برای تبلیغ در شبکههای اجتماعی و یا راهاندازی کمپین تبلیغاتی نیاز به محتوای جذاب و تاثیرگذار دارید تا شانس خود را برای جذب مخاطبان افزایش دهید. بهینهسازی محتوای سایت و درج مقالات دیگر به تکرار کلمات کلیدی خلاصه نمیشود و استراتژی از پیش تعیین شده میخواهد. پس محتوا به خودی خود بازدیدکنندگان را به سمت سایتتان سوق نمیدهد شما باید پیش از تولید محتوا تحقیق و بررسی کنید، رقبایتان را آنالیز کنید تا بتوانید محتوای تعاملی و خوب تولید کنید.
حتماً بخوانید: چگونه محتوای جذاب تولید کنیم؟
محتوای سئوشده چیست؟
پیش از تعریف محتوای سئو شده، باید بگوییم که محتوا انواع مختلفی دارد: محتوای متنی، صوتی، تصویری، ویدئویی و … که هر کدام تکنیکهای بهینهسازی خاص خود را دارند. ما در این مقاله صرفاً به اصول سئو در تولید محتوای متنی میپردازیم.
به طور کلی محتوای سئوشده یعنی محتوایی که در کلمات کلیدی خاص و مرتبط دارای جایگاه خوبی در نتایج موتور جستجوی گوگل است. نوشتن محتوا طبق اصول سئو اصلا پیچیده نیست، شما فقط باید این را درک کنید که هدف گوگل، جلب رضایت کاربران است؛ پس برای مخاطبانتان بنویسید.
از آنجایی که گوگل دائماً در حال بروزرسانی الگوریتمهای خود است تا تجربهی کاربران هنگام جستجو بهبود پیدا کند پس ابتدا پیشنهاد میکنیم مقالهی مهمترین الگوریتمهای گوگل را مطالعه کنید سپس تکنیکهایی که در ادامه به معرفی آن میپردازیم را در محتوای خود رعایت کنید.
چگونه محتوای سئو محور تولید کنیم؟
تولید محتوا زمانی موجب بهبود رتبه سایت خواهدشد که خلاقانه، منحصربفرد، طبق نیاز و علاقه مخاطبان باشد؛ در غیر اینصورت در گوگل دیده نخواهدشد. بنابراین شما برای تولید محتوا در اولین قدم، باید از خود بپرسید که مشتریان هدف، در کسب و کارتان به دنبال چه چیزی هستند؟ آیا محتوای وب سایت شما به خوبی پاسخگوی نیازهای کاربران خواهد بود؟
1. تحقیق کلمات کلیدی
برای آنکه مطمئن شوید محتوای شما در نتایج گوگل، نمایش داده خواهد شد، ابتدا با استفاده از ابزارهای موجود، باید تحقیق کلمات کلیدی انجام دهید تا به این نتیجه برسید که مخاطبان هدف، چه عباراتی را در گوگل جستجو میکنند؟ میزان جستجو و رقابتپذیری هر عبارت چقدر است؟
نتیجهی این تحقیق و بررسی معمولاً تعداد زیادی عبارت است و سوالی که مطرح میشود این است که؛ چه عباراتی باید انتخاب شوند؟ در این زمینه حتماً مقالهای خواهیم نوشت و به صورت جامع آن را بررسی مینماییم اما باید در نظر داشته باشید که:
- روی کلمات کلیدی دُم دراز (long tail) تمرکز کنید، یعنی عباراتی که بیش از دو یا سه کلمه باشند، زیرا این عبارات رقابتپذیری کمتری دارند و باعث میشوند هدف کاربر از عبارت جستجوشده با محتوای موجود در سایت شما، انطباق بیشتری داشته باشد؛ چون دقیقتر است.
2. نحوه بکار بردن کلمات کلیدی
در هر مقاله بهتر است تنها روی 3 تا 8 کلیدواژه تمرکز کنید. کلیدواژه اصلی نباید در متن تکرار شود بلکه باید از کلماتی که از نظر معنایی در یک دسته قرار میگیرند در پاراگرافهای مختلف پست استفاده شود.
- باید از کلمات کلیدی در عنوان صفحه و تگهای H1 تا H6 استفاده کنید.
- سعی کنید کلمه کلیدی را در پاراگراف اول محتوای خود به کار ببرید.
- کلمات کلیدی را در متن لینکشونده (anchor text) و متن جایگزین تصاویر (alt) درج کنید.
3. عنوان مناسب
در نوشتن عنوان به صورت کلی باید به تجربهی کاربر فکر کرد و دقیقترین و مثبتترین پیام ممکن از محتوا را منتقل کرد. عنوان باید به گونهای جذاب، هدفمند و یکتا نوشته شود که باعث شود کاربر ترغیب شود روی آن کلیک کند، طول مناسب برای عنوان بین 50 تا 60 کاراکتر است و بهتر است از صفات تفضیلی مثل: بهترین، مهمترین و … در آن استفاده شود. فرمت بهینه برای نوشتن تگ عنوان به صورت «کلیدواژه اصلی – کلیدواژه فرعی | نام برند» است. پس مهم است که کلمه کلیدی اصلی را در ابتدای عنوان به کار ببرید.
4. نگارش محتوای باارزش، منحصربفرد و مفید
روزهایی که میتوانستید با تکرار کلمات کلیدی در متن، رتبه بگیرید گذشته است! محتوا باید برای کاربران جنبه آموزشی داشته باشد یا سرگرمکننده باشد، مخاطب باید با خواندن مقالهی شما به قدری با آن ارتباط برقرار کند که نیاز یا مشکلی از او برطرف شود. همچنین باید توجه کنید؛ محتوایی که منتشر میکنید کپی شده از منبع دیگری نباشد چون به سادگی برای گوگل قابل تشخیص است و موجب امتیاز منفی میشود.
5. ساختاردهی محتوا با تگهای هدینگ
هدینگها برچسبهای Html هستند که شامل تگهای H1 تا H6 میشوند. این برچسبها برای ایجاد طرح کلی و ساختاردهی مقاله یا پست وبلاگ مورد استفاده قرار میگیرند. استفاده درست از این تگها به گوگل کمک میکند تا موضوع اصلی مقالات طولانی را تجزیه و تحلیل نماید. بعد از عنوان صفحه، تگ H1 به عنوان دومین فاکتور مهم شناخته میشود و میزان اهمیت این تگها به ترتیب از H1 تا H6 کاهش مییابد.
6. رعایت نکات نگارشی و دستور زبان
هر چند گوگل به طور صریح نگفتهاست که رعایت علائم نگارشی و املای درست واژگان فاکتور مهم در رتبهبندی سایتها است، ولی با توجه به اهمیت جایگاه تجربه کاربری، به نظر میرسد این فاکتور به صورت غیر مستقیم نشانهای از کیفیت یک وب سایت باشد.
7. استفاده از محتوای چندرسانهای
وجود محتوایی مانند: عکس، اینوگرافیک، ویدئو و حتی محتوای صوتی در یک صفحه توجه کاربران را بیشتر به خود جلب میکند و باعث میشود آنها مدت زمان بیشتری را در سایت صرف کنند. به طور معمول پیشنهاد میشود به ازای هر 300 کلمه یک محتوای چندرسانهای قرار داده شود.
8. بهینهسازی طول محتوا
از نظر تعداد کلمات هیچ عدد جادویی وجود ندارد؛ اما محتواهایی که دارای شمار واژگان بیشتری باشند، به طور طبیعی دامنه بیشتری از جستجوها را پوشش خواهند داد؛ زیرا شما میتوانید از کلمات کلیدی مختلف بیشتری در آن استفاده کنید. از سوی دیگر در مقالات جامع و کامل، احتمال دریافت بک لینک افزایش مییابد. مطالعه اخیری که بر پایه نتایج موتورهای جستجو توسط semrush انجام شد، نشان داد محتواهایی که طول آنها به طور میانگین 1890 کلمه باشد، در صفحه نخست ظاهر میشوند.
9. لینکسازی داخلی
در صورت امکان، به پستهای قبلی وبلاگتان که مرتبط با موضوع مقاله جدیدتان یا صفحات دیگر سایت است، لینک دهید. این کار کمک میکند تا خواننده بتواند به راحتی به صفحات دیگر سایت برود و به گوگل کمک میکند تا ارتباط معنایی مقالات مختلف را درک کند.
10. لینکسازی خارجی
لینکهای خروجی مانند شمشیر دولبه است که باید در استفاده از آنها دقت کرد. ایجاد لینک خروجی به وب سایتهای مرتبط و دارای اعتبار بالا باعث ارتقای رتبه سایت شما میشود؛ زیرا این کار به گوگل کمک میکند تا صحت و رابطه محتوایی شما را تشخیص دهد، اما اگر در شمار آن زیادهروی شود و یا محتوای سایت مقصد مرتبط نباشد، تاثیری منفی خواهد گذاشت.
قبل از ایجاد لینک داخلی یا خارجی پیشنهاد میکنیم که مقاله آموزش لینک سازی در سئو را مطالعه نمایید.
جمعبندی و نتیجهگیری
گوگل همواره تلاش میکند در صدر نتایج خود، سایتهایی را به کاربران نمایش دهد که دارای اطلاعات معتبر و منحصربفرد باشند. پس اگر میخواهید جزء نتایج گوگل باشید و ترافیک سایت خود را از طریق نتایج ارگانیک گوگل، افزایش دهید؛ باید به صورت هدفمند به تولید محتوا بپردازید. هر چند روشهای غیر طبیعی نیز برای کسب رتبه بالا در گوگل وجود دارد اما پایدار نیست و در صورت شناسایی، شامل جریمه گوگل خواهند شد. اگر برای تدوین استراتژی تولید محتوا و یا بهینهسازی مطالب سایتتان به مشاوره نیاز دارید؛ روی کمک ما حساب کنید.